מגזין נדל"ן מה הן הערים היקרות בעולם לדיור? - נדל"ן זה כאן!

מה הן הערים היקרות בעולם לדיור?

3739 גולשים היו כאן שתפו מאמר:
מה הן הערים היקרות בעולם לדיור?

לפי סקר שערכה Oxford Economicss נמצא שהדירות היקרות באמת לא נמצאות בלונדון או בניו יורק אלא דווקא בערים האסיתיות כמו מומביי, בייג'ין, הונג קונג ושנחאי שם נדרשות למעלה מ-30 שנות עבודה לשלם דירה ממוצעת של 90 מ"ר. אז אם אתם מתעניינים איפה כדאי לקנות דירה להשקעה או ברכישת דירה בחו"ל כדאי לכם להיחשף לנתון זה.


הסקר שנערך למדידת יחסי הכנסה מול מחירי דיור בעוולם על ידי Oxford Economicss קבע כי במומביי, בייג'ין, שנחאי והונג קונג יצטרכו רוכשי דירת 90 מ"ר לעבוד יותר מ30 שנה כדי לשלם את הדירה, נתון המעלה את יבשת אסיה למדרגות העליונות במקומות הדיור היקר בעולם ומשאירה את אמריקה אחריה.

בהתאם לזאת תשואת השכירות בערים הללו היא נמוכה מדי עקב יוקר הנכסים בהן, לעומתן ערים כמו ניו יורק, סידני ואפילו טוקיו השוכנת באותה יבשת רשמו תשואת ברוטו מהשכרה גבוהה מתשואת האג"ח הממשלתית לעשור האחרון עד 2016

הצפי הנשקף על פי כלכלנים אסייתיים מומחים הוא שמחירי הדיור שם יתמתנו ואף ירשמו ירידות מכמה גורמים מרכזיים ובראשם שערי הריבית שיעודכנו בהתאם לבלימת המגמה ויקשו על המחירים להישאר בגובה זה, מאמץ זה יצורף לרשימת העצות שנלחמת בהם כבר היום המדיניות הכלכלית להפחתת מחירי הדיור באזור כולו.

השפעת הריביות על מחירי הדיור בעולם

העשור האחרון רשם נמיכות קומה משמעותית בגובה הריביות, דבר שיצר גורם עיקרי לעליית מחירי הדיור בכל רחבי העולם. עם התפנית הנצפית בעיני כלכלנים שבארצות הברית ועוד כמה מדינות יעלו את גובה הריבית תתהפך המגמה כתוצאה מכך על ידי התייקרות המשכנתאות המתבקשת מכך. במידה וארה"ב לא תסתפק בעלייה מתונה ותמשיך להעלות את הריבית יפעל האפקט גם על יבשת אסיה להוזיל את מחירי הדיור על ידי שכספים רבים ישובו להסתחר בארה"ב עם ריביותיה הגבוהות.

מה המצב בישראל לפי נתונים אלו?

לעומת כל האמור בישראל שמספקים הבנקים עד 75% מימון מערך הדירה (מיעוט המקרים הזכאים לכך, שעל פי רוב הבנק מאשר 70% ומטה), ומרבית הלקוחות מגיעים עם הון עצמי של 30% עד 50% מימון, בהתאם לכך ישלמו על דירת 90 מ"ר באזורים מתונים במרכז כמו בני ברק, רמת גן, פתחת תקוה ועוד שמחירה נאמד כיום (2017) בכ-2 מליון ש"ח ומטה, פחות מ-30 שנות עבודה להשלמת ה-60%-50% הנותרים. נתון מעודד במיוחד. אך מצד שני חשוב לדעת נתון אחר והוא כי בישראל נרשמה תשואת השכירות לשנת 2017 ב-2.28% ועם הכלל של יחסיות תשואת השכירות עם מחיר הדירה אמור להיות צדק בצמיחת בועת הנדל"ן הישראלי בקצב מהיר ללא צפי לבלימה בזמן הקרוב.