מגזין קניות ושופינג איך לבצע קניה בטוחה באינטרנט מבלי לסכן את פרטיותכם?

מדריך לקניה בטוחה ברשת

2178 גולשים היו כאן שתפו מאמר:
מדריך לקניה בטוחה ברשת

למה חשוב לקנות בזהירות מהאינטרנט?

את המחיר המשתלם שחיפשתם בטח מצאתם לאחר הסקירה בכמה וכמה תוצאות מהשורה הראשונה של גוגל, אבל לא בהכרח שקנייתכם ופרטי התשלום ישמרו על חסיון לאחר ההקלקה על לחצן התשלום, להיפך – יכול להיות שמאותו יום הדבר הבטוח ביותר עבורכם יהיה להחליף כרטיס אשראי, וכמה חבל שזה קורה אחרי שאתם כבר מכירים את כל הפרטים שלו בעל פה כמו שורת הספרות, התוקף והמספר האחורי.. ומה גם שהעברת הוראות הקבע תכלול תהליך לא קצר של עקביות שהכל עבר כרגיל ושום דבר לא השתבש בדרך. אלו היו בקצרה מקצת הסיבות להיזהר לפני שחושפים את נתוני התשלום בכל תיבת line תמימה שיכולה להגיע לידי האקר מכל מוצא שלא יהיה..

ממי קונים? והאם האתר שלו מוגן?

כמובן שהתשובה לשאלה הזו לא מגיעה על רגל אחת ודורשת מחקר לא קטן, ולכן נסכם זאת בקצרה על ידי מספר טיפים:

1. לאחרונה גוגל הכניסו בנתונים המוצגים בדפדפן את בודק התעודת SSL כפי שבטח כבר שמתם לב שלצד הכתובת יש מנעול קטן שכאשר לוחצים עליו הוא מציין אם החיבור מאובטח או "אינו מאובטח". בתור התחלה מומלץ להימנע מלמסור פרטים אישיים באתר העונה לבדיקה זו בתוצאה "אינו מאובטח".

2. כאשר משתמשים בחיבורים ציבוריים על ידי ה-wifi אתם מכניסים את הפרטים לפריצה נוספת שיכולה לקרוא לגנב, לכן מומלץ את התשלום בפועל לבצע רק ברשת הביתית או הפרטית מקומית בכל מקום שאתם מכירים את פרטיות בעלי קו החיבור.

3. אחרי שהגנתם על פרטיכם בשתי חומות אלו ניתן להתקדם לשלב הבא – בדיקת אתר החנות: גם בזה נהיה כנים ונקדים לכם שאי אפשר לסכם זאת בתשובה קצרה ולעניין, ולכן גם לגבי זה הנחייתנו תהיה כללית – עדיף לקנות רק מהאתרים המוכרים וגם אם מוכרחים לקנות באתרים פחות פופולריות לא לדלג על הבדיקה בתקנון שלהם (ולפעמים הם מציגים זאת באזורים בולטים באתר כמו בסיידבאר או בפוטר) את תעודת אבטחת המידע שיש בידם ומי החברה העומדת מאחרי זה ומגבה את אבטחתם.

4. חשוב לדעת שגם באתרים כמו איביי וכל המשפחות הטובות גם קורים מידי פעם מעידות אבטחה, כמו שחוויתי בעצמי פעם רכישה באיביי ממוכר שהציע לפטופ חדש מהקופסה ב-20$ בלבד, ולמרבה המזל לאחר יומיים קיבלתי מייל אישי מחברת איביי כי כספי זוכה בחזרה לחשבוני מאחר ומדובר במוכר ספאמר כלשהו. במקרה אחר זה יכול היה להסתיים בהמתנה של חודשיים עד שהמוצר יגיע וכניסה למלחמת הוכחות מול איביי שאכן לא קיבלתם את המוצר וכו' וכו'.

5. כאשר אתם פותחים חשבון רכישה באתרים המוכרים כמו איביי ועלי אקספרס ודומיהם מומלץ להחיף לעיתים תכופות את סיסמת החשבון ולא לתת לה להתיישן כי מי יודע בינתיים לידי מי היא הספיקה להגיע..

6. כמובן שאם מצורפות תגובות וטוקבקים מהגולשים מומלץ להתרשם מחוות דעתם על אמינות המוכר או החנות לפני כניסה לעיסקה מולם.

7. תמיד טוב לצרף לאבטחת האתר חומה נוספת של הארנק עצמו כמו למשל לקנות דרך paypal ושאר הארנקים הדיגיטליים, אבטחה זו תיתן פוש נוסף של הגנה מצד נוסף כנגד סדקים שימצאו בחומה הראשונה.

8. לאחר שביצעתם את הרכישה הקפידו לשמור את אסמכתות הרכישה ו/או התשלום על ידי הדפסה או לכל הפחות צילומי מסך של סיומי הרכישה המציגים פרטים שלכם. אל תשכחו לשמור גם מידע על המוצר כמו מספר המוצר ושאר הפרטים שיועילו לכם ביום שתצטרכו הוכחות והוא כבר לא יהיה באויר מחמת תפוגת תוקף וכיוצ"ב.